Startadvies

Een startadvies is bedoeld om een integraal overzicht te krijgen van de huidige woning met de installaties en welke mogelijkheden er redelijker wijze voor de bewoner genomen kunnen worden.

Voor een startadvies worden je wensen en mogelijkheden gecombineerd met de eigenschappen van de woning. Dit gebeurt tijdens een gesprek van ca 1,5 uur waarbij alle aspecten van het verduurzamen in samenhang de revue passeren. Het in samenhang bekijken van mogelijke maatregelen is van belang om de kosten optimaal te besteden.
Aan het eind van het gesprek weet je welke evenwichtige set van maatregelen je zal passen.

Van de woning wordt dus ‘alles’ onder de loep genomen, bouwkundig en installatietechnisch. De isolatie (vloer, gevel, dak), ramen en deuren, kieren, de ventilatie, de verwarming, koeling en de opwekking van energie als die er is. Comfort is een centraal thema tijdens het gesprek.

Belangrijk is daarbij hoever je wil gaan met verduurzamen. Wil je bijvoorbeeld zo snel mogelijk van gas af of is een comfortabelere woning goed genoeg. Er is altijd een passende set van maatregelen mogelijk.
Ook zinvol is het als het verduurzamen gecombineerd kan worden met een verbouwing die op stapel staat. Of als de dakbedekking vernieuwd moeten worden.

Dit alles komt in een kort en overzichtelijk gespreksverslag te staan.

Er kan ook een uitgebreider rapport gemaakt worden. Er wordt dan meer uitleg beschreven over de maatregelen die besproken zijn. Ook worden de richtprijzen voor de maatregelen opgenomen, de terugverdientijden en de subsidiemogelijkheden. Vóór het afronden van het advies zal het conceptrapport besproken worden.