Over

Dickhaut Projectmanagement & Advies (DickhautPA) is de eenmanszaak van Joep Dickhaut en bestaat sinds 2004.

Sinds eind 2017 heb ik me gespecialiseerd in duurzamer wonen. Daarbij bouw ik verder op mijn kennis als bouwfysicus. De afgelopen tijd heb ik twee gerichte cursussen afgerond met diploma en heb ik uiteenlopende ervaringen opgedaan met adviseren en begeleiden.
Hiermee – samen met mijn kennis en ervaring uit mijn ‘vorige leven’ – wil ik een relevante bijdrage leveren aan de energietransitie met het verduurzamen van bestaande woningen.

Visie en missie

Energieregisseur
EPA-diploma

Relevante diploma’s
Sinds medio 2018 ben ik gediplomeerd EPA-adviseur en sinds november 2020 heb ik het certificaat gehaald voor Energieregisseur. Voor het laatste deed ik een pilotopleiding opgezet en uitgevoerd o.a. door Hogeschool Utrecht, Energiepaleis, TNO en NMU. Meer hierover: link

Relevante ervaring
Sindsdien heb ik tientallen particuliere woningeigenaren geholpen met het verduurzamen.
Door de Energie Index (IE) te bepalen met een daaraan gekoppeld advies, door de woning te scannen met een infraroodcamera, door startadviezen te geven of door huurders van Nul-op-de-Meter-woningen te helpen met het juiste gebruik van de nieuwe technieken in die woningen.

Daarnaast werk ik samen met Label2day aan het bepalen van het energielabel, of preciezer de energie-index (EI), voor de woningcorporatie in IJsselstein. Daarvoor heb ik honderden woningen bezocht in tientallen woningtypes.

Onbetaalde ervaring
Ook doe ik vrijwilligerswerk bij Energie-U en Klimaatneutraal IJsselstein, de energiecoöperaties cq burgerinitiatieven in de stad Utrecht en IJsselstein. Dat doe ik een paar uur per week en help dan bewoners op verschillende manieren laagdrempelig met hun vragen over duurzamer wonen.
De eigen woning verduurzamen gaf ook veel ervaring (isoleren van vloer, gevels, dak, glas vervangen; ventilatie in orde brengen, tochtstrips vernieuwen, zoneregeling en zonnepanelen installeren).

Overige ervaring
Vóór 2017 heb ik jaren gewerkt als akoestisch adviseur, als projectleider en -manager, programmamanager en als leidinggevende van een kleine adviesgroep. En ik was werkzaam in de innovatie van mobiliteit.
Daarnaast was ik altijd actief bij verenigingen in commissies en besturen.